Kunstzappen Kamerbreed

Een educatieve groepstentoonstelling

Van 28 februari t/m 31 maart in de kleine zaal

In het Kunstenlab is in het kader van het project kunstzappen een tentoonstelling te zien met kunstwerken van verschillende kunstenaars. Een tentoonstelling met kunstwerken die letterlijk verwijzen naar tapijt, maar ook kunstwerken waarin patronen of ritmes een rol spelen of kunstwerken waarin tapijt het materiaal is waarmee de kunstenaar heeft gewerkt.
Een aantal werken wordt speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. De diversiteit van de kunstwerken daagt de leerlingen uit om te kijken, de werken te vergelijken en hun mening te formuleren. 

Deelnemende kunstenaars
Anne van der Pals
Barbara Polderman
Daniëlle van Strien
Jeroen Vinken
Hinke Schreuders
Ronald de Ceuster
We make carpets
Barbara Broekman
Caroline de Bruijn
Erica Scheper
Hester Blankesteyn
Anke Land
Chrystl Rijkeboer

Samenwerking met Deventer Musea en Leeuwenkuil Kunstencentrum
Het project Kunstzappen 2013, ‘Gouden draden in tapijt’ is gericht op leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Het is een korte kennismaking met drie Deventer instellingen die zich professioneel bezig houden met beeldende kunst en/of met cultureel erfgoed: de Deventer Musea, Kunstenlab en Leeuwenkuil Kunstencentrum.

Ieder jaar heeft het project een ander thema vanuit het cultureel erfgoed en heeft voor dit jaar het thema: ‘Gouden draden in tapijt’. Het thema verwijst naar de rijkdom in kleuren, patronen etc. van de verschillende tapijten zelf, maar ook naar de rijke omgeving waarin die tapijten zich bevonden. Het thema verwijst ook naar de onverwachte schatten die je onder meer tegenkomt in de tentoonstelling in het Kunstenlab; bijzondere kunstwerken waarin het materiaal soms heel anders wordt gebruikt dan in het verleden. En in de Leeuwenkuil verwerken leerlingen het thema letterlijk door gouden draden in hun werkstuk te weven.

Kunstzappen vindt dit jaar voor de 9e keer plaats.

 

 


 

Terug naar Activiteiten


Ronald de Ceuster


Barbara Polderman


Anne van der Pals


We Make Carpets