IJsselbiŽnnale 2017

Een ode aan de IJssel

In de zomer van 2017 start de eerste editie van de IJsselbiënnale, een groot internationaal evenement dat de rivier de IJssel voor binnen- en buitenlands publiek in de schijnwerpers zet.

De IJsselbiënnale brengt een ode aan de rivier de IJssel met een route van meer dan 25 monumentale kunstwerken van (inter)nationale kunstenaars van Doesburg tot aan Hattem/Zwolle. De kunstwerken staan op bijzondere locaties in het landschap en de Hanzesteden. Zoals uiterwaarden en sluizen, steenfabrieken en landgoederen; waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven. De kunstwerken zijn speciaal voor hun plek gemaakt en verbeelden het verhaal van de IJssel en haar vallei. Samen met een speciale programmering van gevestigde musea in de regio en een rijk en gevarieerd activiteitenprogramma op tal van locaties vormt de IJsselbiënnale een boeiende ontdekkingsreis door dit bijzondere landschap.

Stichting IJsselbiënnale, een initiatief van Kunstenlab, organiseert samen met vele partners uit de wijde regio de eerste editie van de IJsselbiënnale in de zomermaanden van juni t/m september 2017. De 1e editie van de IJsselbiënnale staat in het teken van klimatologische veranderingen: de aanleiding is de grootschalige gebiedsontwikkeling in de IJsselvallei door de fysieke ingrepen van Ruimte voor de Rivier. De IJsselbiënnale 2017 benadert dit thema vanuit het heden naar de toekomst, waarbij kennis en informatie uit en over het verleden meegenomen wordt. Kunstenaars verbeelden de toekomstige ontwikkelingen van de rivier en de potentie daarvan. Dit kan leiden tot dromen en wensbeelden, wetenschappelijke experimenten of nieuwe visies op innovatieve woonvormen, nieuwe diersoorten en gewassen.

Lees meer op: www.ijsselbiennale.nl
Volg ons op facebook

Stichting IJsselbiënnale i.o.
p/a Kunstenlab
Havenplein 20 
7412 ME DEVENTER
0570 - 611848
info@ijsselbiennale.nl 

Terug naar Activiteiten


Download hier de projectpresentatie 'IJsselbiŽnnale in vogelvlucht'Maria Roosen