LOS

Een uniek festival in het creatieve havengebied

Zaterdag 14 april van 13.00 t/m 18.00 uur

Kunstenlab gaat weer LOS tijdens het Havenkwartierfestival LOS! Het festival wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en dat jubileum laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. 

LOS is een bijzonder en intiem festival in het havengebied. Waar de kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap is samengeperst op 20 hectare. Waar je op bezoek bent bij de Havenkwartierders thuis. Waar je een bijzonder programma treft op heel verschillende locaties in het Havenkwartier, voor jong en oud, met voor ieder wat wils: concerten, dj’s, kunst, ambachten, workshops, theater, dichters en eten & drinken.

Programma Kunstenlab
Ook in en rondom het Kunstenlab is er die dag vanalles te doen!

Voor de ingang van het Kunstenlab toont beeldend kunstenaar Domenique Himmelsbach de Vries zijn Monument voor de Prima Mensen. En hij nodigt het publiek uit om mensen te nomineren! Domenique Himmelsbach de Vries is ook één van de deelnemers aan de groepstentoonstelling The Silent Majority. 

De tentoonstellingen The Silent Majority en ZOALS IK HET ZIE zijn in het Kunstenlab voor iedereen vrij toegankelijk. In The Silent Majority wordt onze verhouding tot een gepolariseerde samenleving onderzocht, en in ZOALS IK HET ZIE toont Fikret Devedzic nieuwe digitale schilderijen. 

In de projectruimte is er muziek van Het Rudie Kartel. Het Rudie Kartel maakt Nederlands hop-poëzie met puntjes, synther-schlager en piano-punk in gedurfde combinatie met ordinair straattheater.

Vanuit het voormalige IJsselbiënnale-kantoor (voorheen Smartlab) neemt Jeroen Diepenmaat het publiek mee op geluidswandeling door het Havenkwartier. In deze ruimte kun je tevens terecht voor alles wat je wil weten over Expeditie Havenkwartier.

Houd onze website en Facebook in de gaten voor het tijdschema!


Bekijk het volledige programma van Havenkwartier LOS 2018 

Datum: zaterdag 14 april
Tijd: 13.00 - 18.00 
Entree: gratis 

Bekijk het Facebook-event voor de laatste updates. 


Terug naar Activiteiten


Het Rudie Kartel


Geluidswandeling Jeroen Diepenmaat


Het Monument voor de Prima Mensen


The Silent Majority