Vergezichten

Deventer Kunstenaars realiseren toekomstbeeld

6 Deventer kunstenaars kregen de opdracht een toekomstbeeld te schetsen voor 3 prominente locaties in Deventer: De Brink, Het stadsfront én het gezicht vanaf de Boreel.

Lies Kortenhorst, Lies van Dam, Elise van der Linden, Corkville (Mark van der Noord), Peter Frans de Graaf en Freerk Wieringa maakten ieder op hun eigen manier een imaginaire voorstelling van de omgeving. Zij realiseerden onder meer een futuristisch beeld met immense installaties die diep de aarde in gaan, een droombeeld waarin de stad een natuurlijk ecosysteem wordt of een doemscenario; is er een dreiging van een nieuwe koude oorlog? Kortom zij tonen nog niet bestaande stadsgezichten.  

De vergezichten van de kunstenaars zijn opgenomen in de app 3Deventer. Naast deze toekomstbeelden wordt ook het verleden in beeld toegevoegd én zie je het archeologisch erfgoed.  Met de app kun je straks op bijvoorbeeld de Brink zien hoe het er in het jaar 1000 uitzag, hoe het nu is, maar ook hoe het misschien in 2080 gaat zijn….

De originele en digitale werken zijn vanaf 17 juni te zien in de tentoonstelling  Deventer 1250 jaar in Museum De Waag. Ook de app kan vanaf die datum gratis worden gedownload in Google PLay of App Store.

In samenwerking met Deventer Verhaal, Panoptes Heritage, Bart Vermeulen (Archeologie Deventer) en Bestwerk.

Met dank aan:
Provicie Overijssel
VSBFonds
Prins Bernard Cultuurfonds
Gemeente Deventer

 

Terug naar Activiteiten