Stagiaire Communicatie en pr

Stagelopen bij Stichting IJsselbiënnale

In zomermaanden van 2017 vindt de eerste editie van de IJsselbiënnale plaats. Een internationale kunstroute van Doesburg tot Zwolle in de context van de mooiste rivier van Nederland. Samen met een speciale programmering van gevestigde musea in de regio en een rijk en gevarieerd activiteitenprogramma op tal van locaties in de IJsselvallei is de IJsselbiënnale een groot cultureel evenement vergelijkbaar met Sonsbeek en Beaufort. In oktober zijn we als stichting IJsselbiënnale opgestart en inmiddels is de voorbereiding in volle gang en op het punt gekomen dat we de vormgeving van de visuele identiteit en alle daaruit voort vloeiende pr uitingen opstarten.

De IJsselbiënnale wordt georganiseerd door stichting IJsselbiënnale i.o. en is een initiatief van Kunstenlab. 


We zijn op zoek naar een stagiair(e):
We zoeken iemand die meedenkt over de ontwikkeling van de visuele identiteit en huisstijl van de IJselbiënnale en die meewerkt in de uitvoering van de communicatie en pr, in het bijzonder de social media en de communicatie naar de partners van de IJsselbiënnale, dat kan variëren van het opzetten van een toolkit tot het schrijven van nieuwsbrieven.

 Wij zoeken een stagiaire met affiniteit voor kunst en cultuur die:

·         goed kan werken in teamverband,

.         goed kan schrijven

·         creatief is,

·         pro-actief en zelfstandig werkt,

·         niet bang is om de telefoon op te pakken,

·         leuk vindt om te organiseren


Wat bieden wij:

Een leuke stage in een zeer dynamische, culturele organisatie met een maatschappelijke doelstelling en een uitgebreid netwerk aan samenwerkingspartners. Je werkt in een betrokken en deskundig team van ca. 11 mensen, dat gedurende het traject fors zal uitbreiden.

Tijdens de stage leer je de dynamiek van de culturele sector kennen, krijg je inzicht in het culturele netwerk en kun je proeven of een baan in deze sector iets voor jou is. Daarnaast krijg je de kans om je eigen competenties verder te ontwikkelen, zoals:

·         creatieve oplossingen vinden,

·         samenwerken in een professionele omgeving,

·         resultaatgericht werken,

·         plannen en organiseren.

Periode: vanaf januari 2016