Sporen

Groepstentoonstelling met Toine Horvers, Jannemiek Tukker, Jan Rothuizen, Jeremy Wood (GB), Justin Benett (GB), Esther Kokmeijer en Daniëlle van Strien.

Gastcurator: Jean Klare

Van 4 december tot en met 15 januari 2011


Elke vierkante kilometer op aarde is in kaart gebracht. Je kunt je bijna niet meer voorstellen hoe het was toen je de planeet aarde nog niet op op een telefoon uit je broekzak kon halen en bekijken. satellietfotografie en GPS geven een bijna goddelijk perspectief op de wereld. Maar het avontuur en de verwondering zijn daarmee gelukkig nog niet ten einde gekomen.

Onverminderd verkennen mensen en kunstenaars onverminderd hun ruimte, onderwerpen de wereld aan hun invloed, traceren hun verkenningen, registreren hun waarnemingen en brengen de wereld in kaart. Ondertussen is gaandeweg de betekenis van het woord ‘wereld’ diffuus geworden. We bedoelen daarmee niet langer alleen maar de geografische aarde, maar ook wat daar allemaal op, in, omheen en in onze verbeeldingskracht gebeurt.

De handeling van het verkennen en ontdekken, de registratie en presentatie is daarmee niet minder interessant geworden. Het in kaart brengen van de wereld vraagt om weergaven die geografische cartografie overstijgen.

Sporen is een tentoonstelling over die weergaven en het actief ontdekken, registreren en verbeelden van de patronen en sporen die we in de wereld en onze omgeving herkennen en verkennen. 

Opening
De tentoonstelling wordt geopend op donderdag 9 december om 20.00 uur. Tijdens de opening experimenteert Jeroen Diepenmaat met sporen van geluid.  U bent van harte welkom.

Gastcurator Jean Klare is grafisch ontwerper, imaginair cartograaf en auteur van de Atlas van de Belevingswereld.
 

Terug naar Tentoonstellingen