Wicked Peepshow

10 maart t/m 29 april in de grote zaal

Midas Zwaan construeert barokke, surrealistische, carnavaleske en onorthodoxe assemblages, sculpturen en installaties. Tweede hands gebruiksvoorwerpen krijgen een nieuwe functie en betekenis in monumentale bouwpakketten en nostalgische kijkkisten.

In Wicked Peepshow speelt Midas Zwaan met de beleving van de toeschouwer; met het contrast tussen buitenwereld en binnenwereld, tussen afstand en intimiteit. Zijn werk refereert niet alleen aan de overdaad van de consumptiemaatschappij, maar verbeelden ook het innerlijk wezen vol dood, verderf, roem en zelfpromotie.

Wicked Peepshow is een onorthodoxe, sinistere tentoonstelling waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de ‘kijkdoos’.
Veilingkratten, piratenkisten, blokkendozen, reiskoffers en transportkisten zijn door de kunstenaar omgebouwd tot nostalgische kijkkisten. De Peep Show Boxes zijn onderverdeeld in diverse categorieën zoals; Birdhouses, Phone boxes, Donation boxes, Light boxes, Special effect boxes, Music boxes & Klokworkz. Een blik in deze kijkkisten vraagt om een nauwgezet oog dat speelt met de magie en intimiteit tussen de toeschouwer en het werk.

Tegelijk bevinden de bouwpakketten en kijkdozen zich in een tentoonstellingsruimte die door middel van licht en verduistering zelf ook sterk geënsceneerd is. Alsof de bezoeker zich in een installatie-achtige kijkdoos bevindt.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 11 maart om 16 uur.

U bent van harte welkom !

Terug naar Tentoonstellingen


Treasure of the piratesErrorcaseFamebox