Kamerbreed

Groepstentoonstelling in het kader van Kunstzappen

28 februari t/m 7 april in de kleine zaal en projectruimte

In het Kunstenlab is in het kader van het educatieve project kunstzappen een tentoonstelling te zien met kunstwerken van kunstenaars die letterlijk verwijzen naar tapijt, maar ook kunstwerken waarin patronen of ritmes een rol spelen of kunstwerken waarin tapijt het materiaal is waarmee de kunstenaar heeft gewerkt.

Een aantal werken wordt speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. De diversiteit van de kunstwerken daagt de leerlingen uit om te kijken, de werken te vergelijken en hun mening te formuleren. 

Deelnemende kunstenaars:
Anne van de Pals, Barbara Polderman, Daniëlle van Strien, Jeroen Vinken, Ronald de Ceuster, We make carpets, Barbara Broekman, Caroline de Bruijn, Erica Scheper, Hester Blankesteyn, Anke Land, Chrystl Rijkeboer, Hinke Schreuders, Sara Rajaei (Producent: Nathalie Faber / 60 layers of cake foundation)

Opening
Op zondag 24 maart om 15.30 uur wordt de tentoonstelling geopend met een voorstelling van Laterna Magica voor jong en oud. Geinspireerd op de tentoonstelling komen In het magische licht van een toverlantaren sprookjes weer tot leven. Tijdens de opening wordt er ook stil gestaan bij de tentoonstelling van Floor Coolsma in de kunstuitleen.


Samenwerking met Deventer Musea en Leeuwenkuil Kunstencentrum
Het project Kunstzappen 2013, ‘Gouden draden in tapijt’ is gericht op leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Het is een korte kennismaking met drie Deventer instellingen die zich professioneel bezig houden met beeldende kunst en/of met cultureel erfgoed: de Deventer Musea, Kunstenlab en Leeuwenkuil Kunstencentrum.

Ieder jaar heeft het project een ander thema vanuit het cultureel erfgoed en heeft voor dit jaar het thema: ‘Gouden draden in tapijt’. Het thema verwijst naar de rijkdom in kleuren, patronen etc. van de verschillende tapijten zelf, maar ook naar de rijke omgeving waarin die tapijten zich bevonden. Het thema verwijst ook naar de onverwachte schatten die je onder meer tegenkomt in de tentoonstelling in het Kunstenlab; bijzondere kunstwerken waarin het materiaal soms heel anders wordt gebruikt dan in het verleden. En in de Leeuwenkuil verwerken leerlingen het thema letterlijk door gouden draden in hun werkstuk te weven.

Terug naar Tentoonstellingen


Hester BlankesteijnHinke ScheudersBarbara Broekman