ZOALS IK HET ZIE

Fikret Devedzic

17 maart t/m 29 april 2018
Opening: 18 maart 16.00 uur

In de Kunstenlabsteeg en projectruimte toont Fikret Devedzic digitale schilderijen. De kunstwerken zijn op een Ipad gemaakt met behulp van een app en een speciale tekenpen. Naast zijn digitale werken maakt Devedzic schilderijen op doek en tekeningen op papier, vaak een combinatie van olieverf, pastel, houtskool en diverse andere technieken.

Tijdens de tentoonstelling laat Devedzic een video zien van het creatieve proces achter deze digitale schilderijen. Met dank aan de app, die tegelijk een video maakt van het tekenwerk. Sneller afgespeeld is zo het wordingsgeschiedenis van een kunstwerk te zien. Op deze manier worden de twijfels en keuzes van de kunstenaar zichtbaar en probeert Fikret Devedzic in de kunstwerken de tijd te vangen.

Daarnaast zijn ook enkele vrouwportretten van zijn hand te zien. Voor deze werken werd Devedzic geïnspireerd door het gedicht van de Nederlandse dichter Jan Engelman (1900-1972):

''Had ooit het leven anders kunnen zijn
dan het was: een jacht op droomgezichten?    
Slechts hem is ’t leven altijd ongeremd
die met zijn droom den dag durft overnachten”.


Opening
De tentoonstelling ZOALS IK HET ZIE wordt op zondag 18 maart om 16.00 uur feestelijk geopend samen met de groepstentoonstelling 'The Silent Majority' in de grote zaal. 

 


Terug naar Tentoonstellingen